Mirasa – Jakthövdingen från Mjölby

Utgivning:
2015, inbunden, 170x225, ca 200 sid, rikligt illustrerad
ISBN:
978-91-87905-07-0
Beskrivning:

Som ung vid förra seklets början ville Sigfrid Orre bli jurist, men ödet förde honom till djupaste Afrika. Istället för ett stillsamt liv som tjänsteman blev Sigfrid Orre jakthövdingen Mirasa och levde som storviltjägare, guldgrävare, handelsman och äventyrare i nuvarande Kongo.
Sigfrid Orre berättar målande om jaktäventyr där han nedlade elefanter, bufflar, leoparder och krokodiler, och den största trofén av dem alla – människoätande lejon. I text och bild får vi följa Orre på strapatsrika expeditioner i trakter där ingen vit tidigare satt sin fot. Vi får möta spännande och unika karaktärer, däribland en stor hövding som förärade Orre sin dotter som gåva, en beryktat grym drottning och en jägare som sett spår efter livs levande dinosaurier i djungeln.
Vid sextiotalets början mötte Orre svenska FN-soldater och hans hemlängtan väcktes till liv. Innan Orre slutade sina dagar i en helt vanlig hyresrätt i Mjölby hann journalist Mie Engman och hennes pappa nedteckna hans fascinerande och bitvis häpnadsväckande berättelser om en svunnen tid på en mytomspunnen plats.


Om föfattaren

Mie Engman

Mie Engman har haft ett brokigt yrkesliv. Hon har bland annat under många år varit verksam som fotograf och journalist. I dag driver Mie Engman Ljungbergsgården Konferens i Stockholms skärgård.