Simrishamn 900 årDel 3

Utgivning:
2023, inbunden, rikligt illustrerad med kartor, foton och dokument i färg, ca 270 sidor
ISBN:
978-91-87439-81-0
Beskrivning:

SIMRISHAMN – den fantastiska småstaden på Österlen – får nu sin avslutande presentation i denna sista del av trilogin. I boken fortsätter vi tidsresan genom stadens 900-åriga historia. Från det att de första invånarna slog sig ned där den ringlande Tommarpsån mötte den karga kusten, genom vår långa historia som en del av det danska riket, till dagens charmiga småstad där ortsbor och sommargäster tillsammans formar det framtida Simrishamn.

Här kommer många av stadens egna invånare till tals genom intervjuer, dagböcker, brev och tidningsartiklar. Boken är rikt illustrerad med foton – som ibland fått nytt liv genom kolorering – men också målningar, bilder och kartor.

Boken behandlar tyngre ämnen som sjöfartens, krigsårens och industriernas stora betydelse för stadens utveckling, men också mer lättsamma aspekter av Simrishamnsbornas historia, med karnevaler, fester och konserter såväl som lekar, idrott och spel. Den tar även upp stadens arkitektoniska särart och dess prunkande, hemlighetsfulla trädgårdar och parker.