Girling togetherEtt samverkansprojekt mellan scenkonstnärer och flickforskare om flickan i kulturen

Utgivning:
2019, 116 sidor, inbunden, mjukband, illustrerad
ISBN:
978-91-87439-58-2
Beskrivning:

Flicktematiken och dess potential utelämnas ofta inom både scenkonsten och feministiskt tänkande. I den här boken får du resultatet av ett explorativt och tvärsektionellt feministiskt kunskapssökande om flickan i kulturen.

Projektet Girling together – A dialogue föddes ur ett behov för att skapa en kritisk och gestaltande dialog om den unga femininiteten och ur ett intresse för att utmana gränsen mellan scenkonst och akademi. I boken får du ta del av de deltagande forskarna och scenkonstnärernas reflektioner på ämnet och deras explorativa metoder för att arbeta sig förbi stereotypa och nedvärderande föreställningar om flickor. I en värld som ser femininitet som något ytligt och löjligt ser bokens författare istället femininitet som motståndspotential.


Om föfattaren

Linda Forsell (red.)

Linda Forsell är projektets projektledare, regissör och konstnärlig ledare. Bodil Formark är doktor i historia och var med och startade FlickForsk! Nordic Network for Girlhood Studies och är sedan 2010 koordinator för nätverketMalou Zilliacus är frilansande skådespelerska och scenkonstnär. Heta Mulari är disputerad och forskar inom flick-, mediastudier och etnografi. Lena Bondeson är frilansartist och dansare, baserad i KöpenhamnKajsa Widegren är fil.dr i genusvetenskap med inriktning mot feministiska och queera kulturstudierLinn Bjørnvik Grøder är skådespelare och scenkonstnär har illustrerat bilderna på flickan i boken. Maria Grudemo El Hayek är skådespelerska, scenkonstkreatör och teaterpedagog. Karolina Demitrow-Devold med doktorsexamen från Inland Norway University fokuserar på norska flickors upplevelser av bloggning.